Rijkdom is delen

Prikkelen. Nieuwsgierig maken naar de achtergrond. Hongerig maken naar meer. Dit is wat een goede talkshow of evenement zou moeten doen. Je hersenen aan het werk zetten tijdens de avond zelf, je met meer vragen en gedachtes opzadelen dan pasklare antwoorden. Een goed event is zo rijk van inhoud dat het dingen triggert. Maar het event zelf – hoe prikkelend ook – weerspiegelt maar een fractie van de rijkdom die bij het maken van een evenement wordt opgebouwd. Het is in de beste gevallen slechts het topje van een ijsberg.

Delen vermenigvuldigen Sanne van der Beek

Foto: Sanne van der Beek

Als je zelf een talkshow maakt merk je pas echt welke rijkdom in het editing proces naar aanloop van de avond verloren gaat. Omdat je nu eenmaal geen talkshow van 6 uur lang kunt maken is het zaak selectief te zijn wat betreft je onderwerpen en deze zo scherp mogelijk te formuleren zodat je optimale snelheid en diepgang tijdens de avond zelf krijgt. Hiervoor is heel wat inleeswerk en onderzoek vereist: interessante diepgang krijg je immers pas door vanaf de oppervlakte af te dalen. En juist die grappige youtube filmpjes, interessante achtergrondartikelen of rapporten die je leest op weg naar het eindproduct, krijgt het publiek nooit te zien. Ontzettend zonde.

Daarom kiezen we met de Stadsleven website ervoor om dit wél te doen. Als voorpret en achtergrond voor de komende Stadleven. Als aanvulling bij de voorgaande edities. Als het transparant maken van het proces dat leidt tot het eindproduct van een talkshow. Maar vooral om de enorme rijkdom die je tijdens het maken van een talkshow tegenkomt publiekelijk te kunnen behouden én delen.

About Stadsleven

In samenwerking met de Groene Amsterdammer en EYE leidt Tracy Metz op de laatste maandag van de maand in People's Place een talkshow over het leven in de stad, en over het leven in Amsterdam in het bijzonder.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.